Webbplatsen Mitt Företag är en mötesplats för alla som vill lyckas med sitt företagande. Här tar man upp allt från bokföring och marknadsföring till att välja webbyrå och skapa smidiga arbetsflöden. I en av artiklarna tar de upp vad en hemsida egentligen kostar. En artikel som inte oväntat ger svaret ”det beror på…”

Tidningen lyfter först och främst fram att kostnaden som uppstår av att anlita en webbyrå beror på flera saker. Det är genom att vara medveten om dessa som man även har möjligheten att pressa priset och hitta de billigare alternativen.

Kan hemsidan byggas av färdig mall – eller måste den specialanpassas?

Om din webbyrå kan ta en färdig mall och sedan enbart byta ut logo, text och lite innehåll blir det självklart betydligt billigare än om webbplatsen måste byggas helt från grunden. Det är just struktur och utseende som är grunden och som tar längst tid att bygga upp. Detta tillsammans med de grundläggande funktionerna.

Du kan därmed anlita en webbyrå som enbart jobbar från färdiga mallar. Det kan hålla nere priset rejält – men förvänta dig inte några speciella funktioner eller individuella lösningar.